Over Janneke


Ik ben Janneke! Ik ben puber- en mindset coach. Ik help je om de beste versie van jezelf te worden.
Ik vind dat iedereen (jong en oud) iemand verdiend waar je mee kan praten, die je een steun in de rug geeft, een spiegel voorhoudt en laat zien en ervaren wat voor invloed je gedachten hebben op je gedrag en je gevoel. ⁣

Mijn puberteit is niet altijd gemakkelijk geweest, mijn vader overleed plotseling toen ik 14 jaar was. Ik ben mijn vaders enige dochter en we hadden een hele sterke band.
We maken allemaal situaties mee die lastig, complex, oneerlijk en soms heel verdrietig zijn. De manier waarop je omgaat met de situatie is bepalend.
Wat mij hielp, na het overlijden van mijn vader, is dat ik iemand had waar ik goed mee kon praten, waar ik de persoon kon zijn die ik op dat moment wilde zijn en waar ik kon leren omgaan met de situatie en emoties. Iemand die mij hielp om te gaan met de situatie, zodat ik er daarna weer tegenaan kon.

Ik vond het fijn dat er naar mij werd geluisterd. Dat er niet geoordeeld werd over wat ik dacht en wat ik voelde op dat moment. Dat ik mocht zijn wie ik op dat moment wilde zijn en de emoties en gevoelens die daarbij hoorde, waren oké.

Ik gun iedereen (jong en oud) iemand waar ze mee kunnen praten: iemand waarbij je boos, blij, verdrietig of angstig mag zijn en waar je een steuntje in de rug krijgt. Voor de alle (kleine) dingen, vragen of situaties.


Er zijn meerdere fases is ons leven waar we nadenken over vragen als: Wie ben ik? Wat kan ik? Wat wil ik écht? Waar wil ik over 5 of 10 jaar staan?
Vragen die niet altijd even gemakkelijk zijn om te beantwoorden en die je veel kopzorgen (=slapeloze nachten; piekeren) kunnen opleveren. Om tot antwoorden te komen kan je wel iemand gebruiken die je de juiste vragen stelt, die je laat inzien dat niet de buitenwereld, maar jijzelf de antwoorden moet gaan zoeken in jezelf. Alles wat je in gedachten kan verzinnen en waar je in gelooft, kan je waarmaken.

Met de gedachte in mijn hoofd dat iedereen iemand verdient die je verder helpt en laat inzien dat je zelf invloed hebt op je gedachten, heb ik in 2019 de stap gemaakt om mijn droom, mijn missie werkelijkheid te laten worden.


'WAT JE GEDACHTEN KUNNEN VERZINNEN EN WAAR JE IN GELOOFT,

KAN JE WAARMAKEN'

Janneke ter Bille

Gedragsspecialist en Master Pedagoog