Over mij


Mijn naam is Janneke! Ik ben gespecialiseerd als pubercoach.⁣ Ik zie het als mijn missie om zo veel mogelijk pubers en ouders van pubers te helpen. Ik gun alle pubers en ouders van pubers een fijne puberteit. Een puberteit waarin je puber de ruimte voelt om te ontdekken wie hij/zij is en wil zijn. Waarin je leert wat je wil en niet wil. Waarin je ervaringen opdoet die je helpen de persoon te zijn wie je wil zijn.
Uit eigen ervaring weet ik dat dit streven heel mooi is, maar niet altijd de realiteit is. We maken allemaal situaties mee die lastig, moeilijk, oneerlijk en soms heel verdrietig zijn. Hier heb je niet altijd controle over. Waar je wel controle over hebt is de manier waarop je omgaat met deze situaties. Daarin heb je een keuze.

Mijn puberteit is niet altijd gemakkelijk geweest, mijn vader overleed plotseling toen ik 14 jaar was. Ik ben mijn vaders enige dochter en we hadden een hele sterke band. Dit heeft grote impact gehad op mijn puberteit.
Wat mij hielp, na het overlijden van mijn vader, is dat ik iemand had waar ik goed mee kon praten, waar ik de persoon kon zijn die ik op dat moment wilde zijn en waar ik kon leren omgaan met de situatie en emoties. Iemand die mij hielp om te gaan met de situatie, zodat ik er daarna weer tegenaan kon.
Iemand die mij hielp met het maken van keuzes en mij hielp met een manier te vinden om om te gaan met deze situatie en ook andere situaties.

Zo maken we allemaal situaties mee die lastig, moeilijk, oneerlijk en soms heel verdrietig zijn. De manier waarop je omgaat met de situatie is bepalend.

Ik vond het fijn dat er naar mij werd geluisterd. Dat er niet geoordeeld werd over wat ik dacht en wat ik voelde op dat moment. Dat ik mocht zijn wie ik op dat moment wilde zijn en de emoties en gevoelens die daarbij hoorde, waren oké.

Ik gun iedereen (jong en oud) iemand waar ze mee kunnen praten: iemand waarbij je boos, blij, verdrietig of angstig mag zijn en waar je een steuntje in de rug krijgt. Voor de alle (kleine) dingen, vragen of situaties.
Ik heb in de afgelopen +10 jaar veel mogen leren
over pubers, hun problemen en vooral de manier
waarop ze met hun problemen omgaan.
De manier waarop pubers omgaan met situaties,
soms echt heel complex, heeft mijn kijk op de wereld
nog meer veranderd. Ik werd mij ervan bewust dat
alles begint met gedachten. Dat wat je in gedachten
bedenkt, zowel positief als negatief, heeft invloed op
alles wat je doet, zegt en meemaakt.