'Hoe overleef ik de brugklas?'-training

Voor veel pubers is deze overstap spannend en leuk. Ze kijken uit naar de zomervakantie en naar een start op een nieuwe school. Ze zijn de basisschool ontgroeid. Ze willen meer afwisseling, gevoel van vrijheid, nieuwe vrienden maken en nieuwe herinneringen maken.

Een andere groep zijn de pubers die moeite hebben met de overgang van basisschool naar middelbare school. Zo overzichtelijk, voorspelbaar en duidelijk de basisschool was, zo onoverzichtelijk en mogelijkheid soms onduidelijk is de eerste periode op de middelbare school. Los nog van de puberteit waar je zoon/dochter in zit. Dit is voor iedereen wennen.

Zou je je puber graag een steuntje in de rug willen geven om met wat meer zelfvertrouwen en doorzettingskracht de eerste periode van de middelbare school door te laten komen? Gun jij je puber een goede start op de middelbare school?

Met mijn ruime ervaring als coach/mentor van eerste jaars leerlingen en als pubercoach, ben ik de persoon die jouw puber hierbij kan ondersteunen. Tijdens deze training bied ik pubers tools om met meer zelfvertrouwen, positiviteit, kracht en kennis de overstap te maken naar de middelbare school. Een steun in de rug, zodat ook jouw puber met meer plezier kan uitkijken naar de overstap.

In een kleine, veilige groep (maximaal 10) krijgen de pubers informatie en kennis over de eerste periode op de middelbare school. Ook gaan we alvast een kijkje nemen op de school en in gesprek met een aantal docenten en leerlingen.

Met deze training wil ik leerlingen die de overstap maken van het basisonderwijs naar het voortgezet onderwijs een extra steuntje in de rug geven, zodat ze met net wat meer vertrouwen, een positieve mindset en kracht een goede start kunnen maken.

Inhoud

De training bestaat uit 8 bijeenkomsten van 60 minuten, waarvan er 7 voor de zomer plaatsvinden en 1 terugkom bijeenkomst na de zomervakantie.
Tijdens de trainingen zijn er meerdere onderwerpen die besproken worden, denk hierbij aan:
-Verschillen tussen het PO en VO
-Jouw doel en hulpvraag staat centraal
-Mindset: Hoe presenteer ik mijzelf op school en hoe stel ik mijzelf voor? Hoe kom ik voor mijzelf op?
-Mindset: Hoe denk ik over mijzelf en hoe denk ik over mijn talenten en mogelijkheden?
-Huiswerk plannen en organiseren, agenda gebruik en benodigde materialen
-Q&A (Question and answer)
-Terugblik training
-Bespreken van ervaringen

Tijdens de training zal er een afwisseling zijn van praten en doen/ervaren. Gesprekken zullen afgewisseld worden met praktische oefeningen en de pubers zullen (kleine) huiswerkopdrachten meekrijgen ter voorbereiding op de volgende bijeenkomst.

Kosten van de training: €99,-

Start na de meivakantie op maandagmiddag. Tijdstip en locatie volgen later.